Muskulær Zoneterapi !
 
Muskulær Zoneterapi er en behandlingsform der udføres på fødderne og lidt op ad benene. Muskelzonerne på fødderne afspejler ligesom ved traditionel zoneterapi kroppens muskler.
Det er altid en overspændt muskel, der skal behandles. Denne findes ved at snakke med klienten om smerter i kroppen plus ved at teste muskelzonerne på fødderne.
 

Overspænding/ underspænding af muskler opstår ved fysisk monotont ensidigt arbejde eller ved fejlindstillede møbler. Ligeledes kan det opstå ved psykiske påvirkninger som f.eks. stress, angst, bekymring m.m. Overspænding af muskler medfører ømhed eller smerte.

Mange lidelser i bevægeapparatet skyldes fejlspænding og myosedannelse i kroppens muskler eller hvirvler, der er fikserede eller forskubbede. Opstår der forkert tonus i en muskel, findes der også ofte tonusændringer i samarbejdende muskler, da kroppen hele tiden prøver på at rette ubalancer.
 

En behandling startes altid med at undersøge klienten for skævhed i ryggen, hvilket kan give ubalancer hele vejen op i kroppen. Denne arbejdes der på at rette op. Derefter testes muskelzonerne for knuder, strenge, hævelser m.m., for derefter at rette disse. For at få en muskel til at slappe totalt af og komme i balance, bruges kroppens energibaner. Den behandling der bruges her, vil gøre klienten totalt afslappet.

Man kan behandle med Muskulær Zoneterapi alene eller i kombination med de andre zoneterapiformer. Hvad der bruges, kommer an på, hvad klienten har brug for.